Marholmen och dess omgivningar

Med utflykter för hela familjen

Under denna 4-dagars resa får ni möjlighet att upptäcka Marholmen och dess omgivningar. Ni får chans att njuta av den vackra skärgårdsmiljön, havet, skogsstigarna och grönskan kring Roslagen. Ni upplever på resan en av Sveriges minsta nationalparker, en ö med militärhistoria från första världskriget och andra familjevänliga öar som bjuder på härliga utflykter med bad, vandring, samt blommande ängar.

Dag 1:

Marholmen - Strömsholmen

Ni utgår ifrån natur- och havsnära stugor på Marholmen. Upptäck halvön till fots, känn in omgivningarna, och fortsätt mot vackra Strömsholmen, där det finns möjlighet för de yngre att leka av sig springet i benen. Ta ett dopp i havet och landa i lugnet.

Tillägg: Middag på restaurang på Marholmen

Dag 2:

Marholmen - Räfsnäs - Lidö - Fejan

Ni vaknar upp med havet tätt inpå. Kanske blir det ett morgondopp innan frukosten? Heldagsutflykt till idylliska Lidö och Fejan. Från Räfsnäs tar skärgårdsbåten er ut till Lidö. Väl framme på ön möts ni av opåverkade naturskogar och ett rikt fågelliv. Här finns det mycket att upptäcka! Vandra mot Östhammar och Stolpkvarnen vid ångbåtsbryggan, passera gästhamnen och fortsätt mot Lidö naturreservat som bjuder på både barr- och lövskog, ängar och skärgårdsmiljö. Njut av en god fika på kafé Oasen, och se till att besöka Lidö Värdshus för en lunch. Tips: besök den självförsörjande gården, som är ett fint utflyktsmål för de yngre.

Skärgårdsbåten tar er vidare till Fejan där ni får uppleva historiska byggnader, som finns kvar sen kriget. Stanna på vägen för ett svalkande bad i havet, se på segelbåtar, och kajakpaddlare.

För den hungriga finns det möjlighet att äta en bit mat på ön.

Tillägg: Mat på restaurang Marholmen

Dag 3:

Marholmen – Riddersholms naturreservat

Längst ut på Rådmansö, i närheten av Kapellskär finner ni det vackra naturreservatet Riddersholm. Här hämtar ni energi från fina vandringsstigar i skogen. Naturreservatet erbjuder även en liten strand för de som är badsugna. Njut av en god fika på Rådmansö Bageri på vägen hem.

Tillägg: Middag på Furusunds värdshus

Dag 4:

Marholmen - Östanå - Siaröfortet - Ängsö - Hemresa

Från Östanå färjeläge åker ni mot Siaröfortet med båt. Väl på plats får ni ta del av historian från den tiden då försvaret höll till på ön. Här finns möjlighet till guidade turer i fortet för dem som vill, innan båten tar er vidare till Sveriges minsta nationalpark, Ängsö nationalpark. Här finns det både torparskog, ängsmark och vid rätt tid även orkidéer att uppleva innan ni påbörjar er resa hemåt. Siaröfortet erbjuder inträde i fortet mot en avgift. Det finns även en restaurang för lunch på ön.

resgladh-sverige-flagga

från 2340 Sek

4 dagar/3 nätter

Giltig juni – augusti 2020 (gäller för 2 vuxna & 2 barn)

Ingår:

  • 3 nätter i familjestuga inkl sänglinnen och handdukar.

Möjliga tillval mot extra kostnad:

  • Middagspaket, middagsbuffé 2 kvällar på restaurang Marholmen.
  • En middag på Furusunds värdshus.

(Pris gäller för en familj med 2 vuxna & 2 barn under 12 år)

Med reservation för ändringar utanför vår kontroll.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.