FINLAND

Helsinki, Turku

Finland

Upptäck Finlands många ansikten med ResGladh. Upptäck den orörda vildmarken, de andlösa sommardagarna och de mindre städerna med 100 % finskt atmosfär. Finska matkulturen har ekologisk inriktning genom sitt ursprung från skogen. Finland är känd för sin design och sitt konsthantverk som finns överallt. Den äkta finska Sauna kulturen, en avkoppling utan sitt like, kan du bara uppleva i Finland.

Helsingfors

Helsingfors, eller Helsinki som staden heter på finska är unik bland alla städer i Nordeuropa. Livsstilen i Europas nordligaste huvudstad är full av kontraster och aktiviteter, hundratals evenemang och vänliga människor. Helsingfors har alltid tagit intryck både från öst och väst.
Skärgården runtomkring med hundratals holmar och skär bjuder på en idyllisk miljö utanför staden.

En historia som täcker över 450 år, flera lager av arkitektur och stilriktningar kan upptäckas i Helsingfors. Den nordiska designen har gjort Helsingfors världsberömt. Lummiga parker i centrum och närliggande skogar bjuder på en angenäm miljö. Helsingfors har en lagom avspänd puls men har ett rikt utbud på restauranger och nattliv. Allt på promenadavstånd – Helsingfors är en turiststad med mänskliga proportioner.

Åbo

Åbo, eller Turku som staden heter på finska är Finlands äldsta stad grundad på 1200-talet.Åbos gator vittnar om livet från medeltid till nutid. Byggnader i Åbo lyfter fram stilar från olika årtionden och stadens historia är påtaglig. Åbo slott som har varit med i många viktiga händelser i landets historia är en av Finlands nationalskatter. Traktens färgstarka historia och kultur bjuder på många intressanta utflyktsmål och evenemang. Den underbara skärgården i Åbo omfattar över 20000 öar och skär. Ståtliga broar, rymliga bilfärjor och trevliga skärgårdsfartyg binder samman öarna mellan varandra.

resgladh-finland-flagga

Resa till Finland

Från Sverige till Finland reser du antingen med flyg eller färja. Flyget tar ca. 1 timme. Färjorna avgår från Stockholm till Helsingfors och Åbo. Resan till Åbo tar ca. 10 timmar och Till Helsingfors ca. 14 timmar.