Italien- Toscana 12-16 maj 2020

Smaka på Toscana- Matlagning, vin och vandring i Italien

Smaka på Toscana!
Matlagning, vin och vandring i Italien 12-16 maj 2020

Starta sommaren och följ med oss till ett av Europas vackraste resmål, Toscana i Italien. Tillsammans får vi njuta av vykortsvacka vyer, medeltida städer och smakupplevelser som du sent kommer att glömma. Det här kan bli en start för en livsstilsförändring för dig där Hannele delar med sig av sina kunskaper och erfarenhet hur du kan leva hälsosamt och samtidigt njuta av god mat och dryck. Vi väcker kroppen med morgonpromenad i den vackra naturen eller välgörande yogaövningar för kroppens rörlighet. Även själen kommer att få en omstart då tid för egna upptäckter finns under resan.

Program:

Preliminär program:
12 maj
Individuella ankomst till vingården utanför Siena. Vi får en första smak av Italien med en rustik, toskansk middag med 3 rätter och gårdens egna Chianti Classicoviner.

13 maj
Vi börjar vår morgon med en promenad längs de vackra vinodlingarna med utsikt över landskapet och stretchar kroppen med yoga vid poolen. Hannele ger en kort introduktion för en livsstilsförändring med hjälp av balanserad kost.
På förmiddagen åker vi på en halvdagsutflykt till medeltidsstaden Siena med stadsvandring upp och nedför de branta gränderna med enastående vackra vyer. Ett besök på marknaden hinns med där man kan prova toskansk ”street food” till lunch.
På kvällen har vi matlagningskurs med gårdens ekologiska toskanska produkter. Ett besök i vinkällaren ingår innan 4-rätters middagen som vi själva lagat. Vi provsmakar gårdens prisbelönta viner till varje rätt.

14 maj
Vi tar en tidig morgonpromenad bland olivfälten före vår heldagsutflykt till Pienza - Montalcino. Resan går genom det fantastiska landskapet, Crete Senesi, och vi stannar till i den pittoreska byn Pienza, pecorinostens huvudstad. Sedan följer ca. 1 timmes trekking genom vackra Val d’Orcia med Toscanas högsta berg som kuliss, till en ekologisk fårfarm för guidad visning, vegetarisk lunch inkl ostprovning. Vi får höra hur man tänker kring självhushållning, ekologiska produkter och biodynamisk odling.
På vägen hem besöker vi Montalcino där vi har möjlighet att testa de berömda Brunellovinerna i stadens gamla fort, Fortezza.

15 maj
Vi startar dagen med morgontrekking och fortsätter därefter våra lärdomar om en hälsosam livsstil. Vi lagar tillsammans en enkel hälsosam lunchmatsäck, slappnar av vid poolen eller tar en promenad i omgivningarna.
Till kvällen tänder vi grillen för en fantastisk Barbequeafton i trädgården med smaker av olika kött, förrätt, dessert o kaffe ingår också. (vegetarisk alternativ ska förbokas).

16 maj
Vi tar farväl av Chiantis gröna kullar med en tidig morgonvandring. Avresa till tåget eller flygplatsen.

Flag of Italy

8.900  SEK - 5 dagar

12-16 maj 2020

Hållbar hälsoglädje, närproducerad mat, ekologiska vingårdar och biodynamisk odling!

I denna resa har vi stort fokus på hållbarhet och hälsa. Vi kombinerar Toscanas fantastiska mat, viner och vandring i häpnadsväckande miljöer. Vinprovning, matlagning och besök på vingårdar. Stadsvandring i Unescostaden Siena med dess sevärdheter, det snäckformade torget och smala charmiga gränder.
Vi vandrar i den häpnadsväckande vackra naturen,längs vinodlingar och olivlundar, lär oss laga mat på italienskt sätt, provsmakar prisbelönta lokala viner.
Resan kan bli en start för en livsstilsförändring! Du kommer att få med dig bra verktyg för balanserad, mer hälsosam livsstil, en livsstil där du kan njuta av god mat och dryck med gott samvete. Även själen kommer att få en omstart då tid för egna upptäckter finns under resan.

Vår svensktalande guide kommer att ta oss till några av hennes egna smultronställen, handplockade vingårdar och platser som vi knappt trodde fanns 😉 Vyerna i Toscana är magiskt vackra och vinrankorna, olivträden och dalarna skapar ett närmast vykortsvackert utseende. De pittoreska orterna från medeltiden med borgar och trånga gränder – men framför allt – en fantastisk miljö som ger själen den vila och njutning som vi stressade människor så väl behöver.

Små upplevelserika äventyr i storslagen Italiensk miljö!

Boka din plats så snart som möjligt dock senast 13.2. Därefter endast i mån av plats

Pris 8.900 kr person i dubbelrum/ lägenhet.

*************************************************

Vad ingår i priset?

  • Boende på vingården,4 nätter, en del i dubbelrum med delat badrum.
  • Utflykter och vinprovningar enl programmet,
  • Matlagningskurs
  • Besök på en ekologisk farm
  • Ostprovning
  • 2 vinproducenter,
  • 4 x frukost, 2 x lunch, 3 x middag, dryck till måltiderna ingår enl ovan.
  • Svenska färdledare och lokal guide.

Minimum 6/max 14 personer.
Flyg/tåg, transfer ingår inte i priset.
Bokas individuellt. enl. rekommendation el. ök. (direkt flyg till/från Pisa fr. 900 kr/person)

​Resan börjar och slutar på Vingården.

Information & bokning: hannele@resgladh.com tel.0709-929778 Hannele eller 070-7914341 Ninni.

Benvenuti in Italia!