Tre Öar - start och avslut i Stockholm

Mellan tre skärgårdsöar - upptäck skärgården till fots

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.

Dag 1:

Stockholm - Möja

Från Strömkajen i Stockholm tar ni er ut till Möja med Waxholmsbåtarna. Här startar semestern och äventyret! Familjen får uppleva en ny sorts utresa, vad som tidigare varit en lång flygresa blir idag en lika lång resa för att nå ut till mellersta skärgården. Här har ni chans att stanna upp, varva ner och njuta av havet ute på däck. Vid avstigning har ni en härlig vandringstur framför er på vägen mot Möjas största by. När ni har installerat er på vandrarhemmet rekommenderas en promenad till naturreservat Björndalen, som erbjuder klipphällar, insjöar, urskog och naturstig. Ta ett dopp på klipporna och njut av lugnet. Det finns ett bra utbud av både restauranger inför kvällen, och en matbutik om så önskas.

Boende på vandrarhem.

Dag 2:

Möja - Stora Jolpan (Finnhamn)

Dagen börjar med en egen inhandlad frukost, njut av naturen runt boendets uteplats. Därefter fortsätter ni eran vandring mot båtbryggan och en båttur som tar er mot Finnhamn. Passa på att ta en vandringstur för att upptäcka Idholmens gård, och ett besök i deras KRAV-butik. Besök korna, hönsen och sommargrisarna.

Köp med något att grilla och stanna till vid en grillplats på vägen mot Ingmarsö.

Det finns möjlighet att ta sig ut med roddbåt från Idholmen till Kolgårdsön, Ingmarsö och Kolgårdsöns naturreservat där ni möts av tallskog, lövskog, vindskyddade hamnar och badmöjligheter.

Boende i stuga med självhushåll.

Dag 3:

Finnhamn - Svartsö

Efter en god frukost tar ni er vidare till fots mot bryggan och åker båt vidare mot Svartsö.

När ni närmar er land möts ni av små sjöbodar och fiskebåtar. Ni passerar Svartsö Lanthandel och tar er över ön till andra sidan där ni har boende för natten. En eftermiddag att upptäcka Svartsös alla stigar, ängar och betande djur på egen hand. Badmöjligheter finns det gott om och ni får uppleva skärgården när den är som bäst.

Boende Svartsö Norra.

Dag 4:

Svartsö - Stockholm

Ni vaknar upp till en lugn förmiddag på Svartsö, med chans till att känna stillheten och närheten till naturen innan båten tar er tillbaka hemåt mot Strömkajen.

 

resgladh-sverige-flagga

Från 7830 SEK

4 DAGAR/3 NÄTTER

VANDRINGSPAKET 3 ÖAR

Ingår:

  • 3 nätter på vandrarhem/ stuga med självhushåll
  • Sänglinnen/handdukar
  • 5-dagars båtluffarkort

Möjligt tillval:

Middagar för 3 kvällar från 2420 SEK (gäller en familj med 2 vuxna och 2 barn)

Giltig: juni – augusti 2020*

Priset gäller en familj med 2 vuxna & 2 barn

*obs kontrollera båttiderna på www.waxholmsbolaget.se

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.