Vandra i Roslagen

Tänk er att få upptäcka delar av Roslagen till fots.

Här får ni känna ängar, grusvägar, och skogsstigar under era fötter. Ni får andas in dofter av skog, frisk havsluft, och tidig sommar även sällsynta orkidéer. Med utgångspunkt vid Strömkajen i Stockholm, får ni se det bästa av sommar-Sverige. På vägen erbjuds det god vällagad mat och sköna sängar vid varje etapp. En ren njutning för er som gillar att upptäcka lokal mat och nya platser i vandringskängorna.

Dag 1:

Strömkajen - Ängsö Nationalpark - Östanå - Wira Bruk

Från Strömkajen tar Waxholmsbåtarna er ut till Ängsö, som är Sveriges minsta Nationalpark, med massor av natur att erbjuda. Naturreservatet har fantastiska stigar, ängar och betesmark, samt ett fågelskyddsområde med ett rikt fågelliv. Tidig sommar ser ni orkidéerna blomma, och ön bjuder på ett rikt växtliv i övrigt.

Från Ängsö tar ni er vidare mot Östanå färjeläge, där ni fortsätter ett par kilometer till fots för att så småningom nå Wira Bruk där ni bor över natten. Wira Bruks B&B är ett enkelt och idylliskt boende som har bibehållit sin charm. Väl på plats rekommenderas att njuta av omgivningarna som består av små röda pittoreska hus, en konstsmidesbutik, ett museum och broar som tar er över Wira-ån.

Middag på Wira Restaurang, här anpassas menyn efter säsongens utbud.

Dag 2:

Wira Bruk – Penningby - Marholmen

Efter en god natts sömn och en stadig frukost på Wira Bruk fortsätter ni eran vandring på en av Roslagsledens etapper. Från Wira Bruk tar ni er vidare mot Penningby. I benen får ni 22 km vandring i varierad terräng och kulturmark. Stanna vid Kvarngården och kolla in det gamla kvarnmaskineriet. Ta ett uppfriskande dopp i Gunsjön. Slutligen når ni Penningby. Därifrån åker ni buss ut till Marholmen, där ni i lugn och ro kan vila era fötter och ben efter dagens utflykt. Boende på hotell Marholmen.

På kvällen väntar en middagsbuffé från restaurang Marholmen på er.

Dag 3:

Kanske känns det i benen efter gårdagens vandring. SPA-möjligheter finns på Marholmen. Ta gärna en tur runt halvön. Här finns både badplatser, och naturreservat att ströva omkring i. Naturreservaten Strömsholmen och Ekbacken är väl värda ett besök. Ta en promenad mot Grosshandlargården för att även lära känna den delen av halvön. Boende på hotell Marholmen.

Middagsbuffé på restaurang Marholmen.

Dag 4:

Hemresa Marholmen - Stockholm

Efter en god frukostbuffé checkar ni ut från Marholmen och tar er vidare emot Norrtälje med buss. Från Norrtälje har ni cirka en timmes bussresa hemåt mot Stockholm.

resgladh-sverige-flagga

Från 2820 SEK

4 DAGAR/3 NÄTTER

Vandra i Roslagen med start i Stockholm.

Ingår:

  • 3 nätter i dubbelrum
    • 1 natt på B&B, rum utan privata faciliteter.
    • Två nätter på hotell Marholmen.
  • Sänglinnen och handdukar
  • 3 x frukost
  • 3 x middag

Giltig juni – augusti 2020*

Priset gäller per person i dubbelrum

Obs* kontrollera båttiderna på www.waxholmsbolaget.se

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.